Uitvaartverzorging Drachten

Mijn naam is Tabitha Stegenga, uitvaartverzorger. Ik begeleid families op een waardige manier bij het organiseren van de uitvaartplechtigheid. Elk afscheid heeft zijn eigen sfeer. In besloten kring, groots, traditioneel of uitbundig iedereen kiest een stijl die past. Ik vind het belangrijk om samen met u te kijken naar de juiste invulling.

Wat te doen bij overlijden?

  • Breng de huisarts op de hoogte om het overlijden officieel vast te laten stellen.
  • U kunt me bellen als de arts geweest is, we bespreken wat op dat ogenblik nodig is.
  • Ik kom bij u langs om de uitvaart door te praten, we nemen daar alle tijd voor.
  • Na ons eerste gesprek krijgt u van mij een begroting van de uitvaartkosten, u weet dan waar u aan toe bent.
  • Ik ben dagelijks aanwezig om op een rustige manier te begeleiden en te ondersteunen.

In alle rust afscheid nemen van degene die u zo dierbaar is. Neem de tijd en neem de ruimte om te herinneren. Maak u geen zorgen over de organisatie van de uitvaart. Ik help u met het nemen van de juiste beslissingen en neem praktische zaken uit handen. Na uw melding tot op de dag van de uitvaart ben ik ondersteunend aanwezig om ervoor te zorgen dat alles verloopt zoals is besproken.

Een uitvaart regelen

Waar moet ik beginnen als ik een uitvaart wil regelen? Waar wordt de afscheidsplechtigheid gehouden? Wie nodig ik uit? Vragen waarbij ik kan helpen om te beantwoorden. Gelukkig staat u er nooit alleen voor. U heeft al genoeg aan uw hoofd als een dierbare is overleden. Samen gaan we de uitvaart regelen, zodat u een beetje rust krijgt en kunt focussen op een mooi afscheid.

Wanneer een dierbare overlijdt, komt er veel op u af. Het is een verdrietige tijd waarin de uitvaart geregeld moet worden. Toch is het belangrijk om van het afscheid een mooie herinnering te maken wat vaak kracht geeft om door te gaan. Wees niet bang om te vragen en eigen ideeën in te brengen, er is echt heel veel mogelijk. De uitvaartbijeenkomst mag anders, maar het hoeft niet.

Uitvaartbegeleiding op maat
Kist met boeketMijn rol zal in overleg met u op de achtergrond of juist wat intensiever zijn, ik pas me aan naar uw wensen. Wanneer u voor mijn uitvaartbegeleiding kiest, ben ik tijdens de dagen tussen overlijden en uitvaart, uw vertrouwde aanspreekpunt.

De opbaring van de overledene kan thuis plaatsvinden of in een uitvaartcentrum. In Drachten beschikken de uitvaartcentra over opbaarkamers waar u op elk moment van de dag toegang heeft voor een bezoek.

Crematorium Drachten

Het crematorium voor Drachten en omgeving vindt u in Opeinde. In een landelijke omgeving met prima faciliteiten voldoet Wâldhôf aan alle eisen van een eigentijds crematorium. U krijgt de beschikking over een sfeervolle familiekamer en audio- en videoapparatuur voor een professionele presentatie. Het crematorium is prima bereikbaar en heeft ruime parkeerplekken.

Begraven in Drachten
Rondom Drachten zijn vier begraafplaatsen te vinden. Naast begraven is het mogelijk om de as te verstrooien of een urn te plaatsen. De Zuiderbegraafplaats vindt u net als begraafplaats Slingehof in Drachten. De Wâldhof is een begraafplaats in het naastgelegen dorp Opeinde en Jezus leeft is de laatste rustplaats van Drachtstercompagnie. Uitvaartdiensten kunnen worden gehouden in het uitvaartcentrum Slingehof of in crematorium Wâldhôf.

Uitvaartverzorger voor Drachten en wijde omgeving
Ik verzorg uitvaarten in Drachten. Maar ook in Beetsterzwaag, Ureterp en Opeinde, net als Boornbergum, Nijega, Oudega en Wijnjewoude.

BoerenwagenVoor het vervoer naar de afscheidsplechtigheid kunt u kiezen uit diverse varianten; een rouwauto in verschillende stijlvolle kleuren, een rouwkoets, boerenwagen, motor met zijspan of een rouwbus.

Kies uit een keur van bloemarrangementen die met zorg worden samengesteld. De afscheidsbijeenkomst krijgt een persoonlijker karakter door gebruik te maken van media, zoals projectie van foto’s, films en het spelen van (live) muziek.

Neem de vrijheid om afscheid te nemen op een manier waar u zich vertrouwd mee voelt, traditioneel, vernieuwend of van beide iets. Ik ben er om advies te geven en ideeën aan te dragen.

Wat zijn de kosten van een uitvaart in Drachten?

begraafplaats in de herfstDe kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van enkele factoren. Denk hierbij aan het budget dat voor de uitvaart beschikbaar is en de wensen die er liggen. Wordt het een eenvoudig samenzijn met weinig mensen? Of kiest u ervoor om een grootser afscheid te organiseren.

Cremeren is vaak goedkoper dan begraven omdat er extra uitgaven zoals grafrechten en loonkosten bij begraven komen kijken. Heeft u behoefte aan duidelijkheid neem dan contact met me op en samen bespreken we uw wensen en krijgt u een begroting van de te verwachte kosten.

Heeft u een overlijdensverzekering afgesloten? Dan help ik bij het afwikkelen van de polis door contact op te nemen met verzekeringsmaatschappij om de betaling aan te vragen. Ook als de verzekeraar niet meer bestaat kan ik ervoor zorg dat de waarde ervan wordt bepaald.

Heeft u mij nu nodig?

Meer weten over de uitvaart
Het kan rust geven als zaken voor de uitvaart duidelijk zijn. De nabestaanden weten dan wat uw wensen zijn en hebben houvast bij het regelen van het afscheid. Wanneer u contact met mij opneemt, kom ik graag naar u toe en bespreken we uw wensen. Er is veel mogelijk, vaak veel meer dan u in eerste instantie dacht.


Logo stegenga uitvaartzorg
Aagesloten bij het landelijke Meander netwerk
Call Now Button