Koffie tijdens een gesprek

Hoe wilt u afscheid nemen?

Het komt steeds vaker voor dat mensen de behoefte hebben om vooraf te bespreken wat er mogelijk is bij een uitvaart. Misschien wilt u ook informatie over welke mogelijkheden er zijn voor een uitvaart. Het kan goed zijn om vooruit te denken en stil te staan bij uw eigen afscheid. Dit kan bij ziekte, maar ook als alles goed gaat en er niets aan de hand is. Het is niet alleen voor uzelf belangrijk, ook voor mensen in uw nabijheid is het goed om te weten wat u wilt.

Het is prettig om elkaar een beetje te kennen. Het is waardevol dat ik iemands stem nog heb gehoord, iemand een hand heb gegeven en heb kunnen praten over wat in het leven belangrijk was. Ik ga daarom graag met u in gesprek over hoe u de uitvaart kunt invullen. U krijgt van mij een wensenboekje waarin u kunt aangeven hoe u de uitvaart voor u ziet. Door antwoord te geven op vragen, ontstaat er een duidelijk beeld van het door u gewenste afscheid. Uiteraard beslist u alles zelf als u hulp nodig heeft, kunt u mij vragen om advies.

 • Wie gaat de laatste verzorging doen? Komt er een zorgteam? Wilt u het zelf doen? Of wil iemand uit de familie het samen doen met de uitvaartverzorger?
 • Wilt u thuis of in een uitvaartcentrum worden opgebaard?
 • Is de opbaring op bed, in een kist, rietenmand of opbaarplank?
 • Kiest u voor begraven of toch liever een crematie?
 • Welke begraafplaats of crematorium?
 • Wordt er rouwdrukwerk verstuurd? Welke kaart, wat wordt de tekst en wie krijgt er een?
 • Wilt u een rouwboeket bestellen, of zelf samenstellen bij de plaatselijke bloemist?
 • Komt er een advertentie in de krant? Welke tekst komt er in de rouwadvertentie en in welke krant? Gaat u ook gebruikmaken van andere media?
 • Gaat het vervoer van de overledene naar de uitvaartlocatie met een rouwauto, uitvaartbus, eigen vervoer of anders.
 • Hoe wordt de afscheidsbijeenkomst ingevuld en hoeveel tijd is daar voor nodig?
 • Is er vooraf een condoleance of juist na de plechtigheid? Is er muziek, worden er foto’s geprojecteerd, zijn er sprekers etc.

Vul de gegevens in en bewaar het boekje bij uw persoonlijke documenten. Laat vervolgens uw naasten weten dat u een wensenboekje heeft ingevuld.

Praten over de invulling van de uitvaart

Misschien heeft u wel eens over nagedacht, hoe wil ik herinnerd worden en hoe zou de uitvaart moeten verlopen? De dood is geen eenvoudig onderwerp om over te praten. Er zijn vaak zaken die u bezighouden. Vragen, wensen, angsten of onzekerheden. Een gesprek met iemand die geïnteresseerd is in wat u bezighoudt, kan dan prettig zijn. Tijdens een kennismakingsgesprek krijgt u antwoord op al uw vragen. U ontvangt daarna een heldere offerte voor een mooie uitvaart tegen een eerlijke prijs.

Stegenga uitvaartzorg is een onafhankelijk uitvaartbedrijf voor het professioneel verzorgen van begrafenissen en crematies. Het is fijn om een uitvaart te regelen die voor de familie en naasten waardevol is. Ik vind het belangrijk om de partner, kinderen, kleinkinderen en zeer goede vrienden daarin te betrekken. Samen creëren we een mooie bijeenkomst waarin afscheid genomen wordt van de overledene. Logo stegenga uitvaartzorg
Aagesloten bij het landelijke Meander netwerk
Call Now Button