Zwaan Stegengauitvaartzorg

Uitvaartverzorging Friesland

Zoekt u een uitvaartverzorger of bode in Friesland? Het is mijn woon- en werkgebied, de provincie waar ik al jaren uitvaarten verzorg. Mijn naam is Tabitha Stegenga, ik begeleid nabestaanden op een waardige manier bij het organiseren van een betaalbare uitvaart.

Een persoonlijke aanpak met aandacht voor de wensen van de familie maken een uitvaart zo bijzonder. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen, oog voor detail is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik verzorg de uitvaart voor iedereen ook als u lid bent van een vereniging of een overlijdensverzekering heeft afgesloten. Ik ben altijd aanwezig op het moment dat het nodig is. Voor het melden van een overlijden ben ik 24/7 bereikbaar.

“Praat mar Frysk”

Ik ken de verschillende regio’s en spreek de mensen aan in hun eigen taal. “Praat mar Frysk” zeg ik altijd als ik kennis kom maken. In tijden van verdriet wil je graag de juiste woorden vinden, dus praat zoals u gewend bent. 

Wanneer u het afscheid van een dierbare door mij laat verzorgen, krijgt u de begeleiding die u nodig heeft tijdens deze verdrietige periode. Ik sta voor integriteit, warmte en een persoonlijke benadering en zal altijd voor u klaar staan om te helpen de juiste keuzes te maken.

Uitvaartzorg Friesland

afscheid nemenEr komt veel op u af bij een overlijden, het is fijn als u iemand heeft die de praktische zaken rondom de begrafenis of crematie verzorgt. Vanaf het moment dat u me belt ben ik beschikbaar om de uitvaart in goede banen te leiden.

De plaats van de herdenkingsdienst wordt gekozen door de nabestaanden. Een mogelijkheid is om het te houden in een uitvaartcentrum, maar dit kan iedere andere geschikte locatie zijn. U hoeft niet direct allerlei beslissingen te nemen. Neem daar rustig de tijd voor. Ik regel wat nodig is zodat u alle ruimte heeft om dit alles te laten bezinken.

Voor iedereen een waardig afscheid

In de periode rondom de uitvaart ben ik dagelijks aanwezig om u zoveel mogelijk te ontzorgen. Ik begeleid, adviseer en steun u graag in de intense periode na het overlijden. Samen organiseren we een afscheid waar u na afloop met een goed gevoel op terug kunt kijken.

Ik help u als ervaren bode op een rustige, zorgzame en persoonlijke manier bij het regelen van een betaalbare uitvaart in Friesland, ook als u lid bent van een vereniging of ergens anders een verzekering heeft. Ik kan helpen bij de afwikkeling van de polis en uitkering van de uitvaartverzekering.

Crematoria in Friesland

Crematoria in Friesland hebben allemaal uitstekende faciliteiten en liggen vaak in een landelijke omgeving. Ze zijn voorzien van sfeervol ingerichte ruimtes en  beschikken over moderne audioapparatuur en presentatiemogelijkheden. Elk crematorium is goed bereikbaar en is voorzien van ruime parkeerplaatsen.

U mag altijd zelf een crematorium kiezen. De mogelijkheden zijn crematorium Sneek, crematorium Noordoost-Fryslân in Dokkum, Schoterhof in Heerenveen, HaskerPoort in Oudehaske, het crematorium in Goutum aan de rand van Leeuwarden of Andringastate in Marssum. Maar u kunt ook kiezen voor Drachten waar crematorium Wâldhôf in het nabij gelegen Opeinde gevestigd is.

Begraven in Friesland

begravenEen begraafplaats wordt beschouwd als een plek waar rust heerst, er is ruimte voor het ophalen van herinnering. Een algemene begraafplaats is een door de gemeente aangewezen locatie voor het begraven van overledenen. Een kerkhof is een begraafplaats die zich bij of naast een kerk bevindt en waar mensen worden begraven die een relatie hadden met die specifieke kerk.

Het begraven van een overledene is aan enkele regels gebonden, zo mag er niet binnen 36 uur na het overlijden worden begraven. Ook moet de uitvaart uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden plaatsvinden. Er bestaan verschillende soorten graven, namelijk algemene graven, huurgraven en koopgraven.

Bij een algemeen graf bepaald de begraafplaats niet alleen wie in het graf wordt begraven, maar ook hoeveel personen erin wordt begraven. Gewoonlijk worden algemene graven na tien jaar geruimd en kan er meestal niet worden verlengd. U hoeft geen grafrechten te betalen, alleen de kosten voor de begrafenis zelf.

Bij een particulier graf zijn er meer mogelijkheden, zoals het zelf bepalen van wie er in het graf komt te liggen en welk grafmonument er wordt geplaatst. U kunt een graf kopen of huren voor een vaste periode, en daarna kan het recht worden verlengd.

Natuurbegraafplaatsen in Friesland

natuurbegraafplaatsEen natuurgraf bevindt zich vaak in een bosrijke omgeving. Op een natuurbegraafplaats valt het graf vaak nauwelijks op in de omgeving. Een natuurgraf vereist geen onderhoud, en het grafrecht kan vaak voor onbepaalde tijd worden afgekocht.

Nabestaanden hoeven zich geen zorgen te maken over het verstrijken van het grafrecht, aangezien het graf permanent blijft bestaan. Friesland heeft twee natuurbegraafplaatsen, bij Nieuwehorne en in Sondel. Gelukkig zijn er verregaande initiatieven om de mogelijkheden van een natuurbegrafenis uit te breiden op meer plekken in de provincie.

Een rouwkoets met Friese paarden

rouwkoetsWilt u op een unieke en stijlvolle manier afscheid nemen van uw dierbare dan is dat mogelijk met een  traditionele zwarte rouwkoets. De Friese paarden met authentieke rouwkleden en pluimen zorgen voor een indrukwekkende manier van rouwvervoer. En andere manier van vervoer is met een traditionele boerenwagen die voortgetrokken wordt door een prachtig Fries paard.

Ieder persoon is uniek en verdient een persoonlijk afscheid.
Ik wens de mensen die afscheid hebben genomen van hun dierbare een warme herinnering. 

Wat te doen bij overlijden?

  • Bel me bij een overlijden, ik dag en nacht bereikbaar.
  • We bespreken eerst wat direct aandacht nodig heeft.
  • Ik kom langs wanneer u daaraan toe bent.
  • Ik ben er deze dagen voor hulp en advies.
  • De uitvaart wordt in alle rust geregeld, ik hou het overzicht.
  • De uitvaartkosten zijn inzichtelijk, u weet waar u aan toe bent.

Vooraf de uitvaart regelen?

Als uitvaartverzorger in Friesland begint mijn werk niet alleen op het moment dat iemand is overleden en de telefoon gaat, ik ben er ook als iemand vooraf graag alles geregeld wil hebben. Samen nemen we door wat de mogelijkheden zijn en waar u over na kunt denken.

Ik laat na het voorgesprek het boekje “Wensen voor mijn uitvaart” achter waar u in kunt vullen wat voor u belangrijk is als het om de uitvaart gaat.

Op zoek naar een mooie persoonlijke uitvaart tegen een eerlijke prijs? Bespreek uw wensen en ontvang een duidelijke prijsopgave.Logo stegenga uitvaartzorg
Aagesloten bij het landelijke Meander netwerk
Call Now Button