Uitvaartverzorging Leeuwarden

Tabitha Stegenga uitvaartenIs er een dierbare overleden en wilt u de uitvaart regelen in Leeuwarden? Ik begeleid, ondersteun en help u op een rustige, zorgzame en persoonlijke manier. 

Mijn naam is Tabitha Stegenga, uitvaartverzorger in Leeuwarden, vanaf het moment dat u mij belt zullen we elkaar elke dag zien. U heeft alle tijd om keuzes te maken, samen werken we toe naar een mooie invulling van het afscheid.

Eerst belangrijke zaken, doe niets overhaast
Als iemand komt te overlijden komt er veel op de nabestaanden af. In korte tijd moet er veel geregeld worden. Na de melding kom ik zo snel mogelijk bij u langs om de belangrijkste zaken direct door te nemen. U hoeft tijdens dit gesprek niet direct allerlei beslissingen te nemen. Neem daar rustig de tijd voor. Ik regel het meest noodzakelijke zodat u alle ruimte heeft om dit alles te laten bezinken.

Dagelijks aanwezig
In de periode rondom de uitvaart ben ik dagelijks aanwezig om u zoveel mogelijk te ontzorgen. Ik begeleid, adviseer en steun u graag in de intense periode na het overlijden. Samen organiseren we een afscheid waar u na afloop met een goed gevoel op terug kunt kijken.

Crematie in omgeving van Leeuwarden
afscheid nemenDe crematoria in de omgeving van Leeuwarden zijn uitgerust met uitstekende faciliteiten. Ze zijn voorzien van sfeervol ingerichte familiekamers en  beschikken over moderne muziekapparatuur en presentatiemogelijkheden. Elk crematorium is goed bereikbaar en heeft voldoende parkeergelegenheid.

U kunt zelf de keuze maken in welk crematorium of afscheidscentrum u de uitvaart wilt laten plaatsvinden, crematorium Goutum of Andringastate in Marssum, maar u kunt ook kiezen voor crematorium Sneek, crematorium Noordoost-Fryslân in Dokkum, crematorium Wâldhôf in Opeinde nabij Drachten of crematorium Schoterhof in Heerenveen.

Begraven in Leeuwarden
Begraafplaats LeeuwardenVoor het regelen van de begrafenis in Leeuwarden neem ik graag de tijd, om samen met u de wensen te bespreken, u te kunnen helpen bij het regelen van een graf en een uitvaartlocatie zoals een kerk of andere ruimte. Keuzes hoeven niet meteen in een dag genomen te worden, we doen het in uw eigen tempo, stap voor stap. Zo kunt u zich richten op het afscheid nemen.

Een uitvaart op geheel eigen wijze
Voor het rouwvervoer bent u niet gebonden aan een standaard rouwauto. U kunt ook kiezen voor een koets of boerenkar voortgetrokken door Friese paarden. De overledene was misschien een enthousiaste motorrijder, het is een mogelijkheid om met een Harley Davidson met zijspan naar de uitvaartbijeenkomst te rijden.

Misschien hield uw geliefde van varen en is een afscheid op een praam een idee, samen met de andere nabestaanden maakt u een afscheidsvaart door de grachten van Leeuwarden.

Cambuur kistEn wat te denken van een afscheid in het Cambuurstadion, een mooi eerbetoon voor iemand die zo van de club hield. Veel is mogelijk en ik denk graag mee, laat u inspireren door de talloze mogelijkheden die er in Leeuwarden en omgeving zijn.

Voor een goed verzorgde uitvaart in Leeuwarden kunt u 24/7 het overlijden melden bij Stegenga Uitvaartzorg.

boekje wensen voor mijn uitvaartInformatie over uitvaartverzorging in Leeuwarden?

Voor een respectvolle uitvaart in Leeuwarden begeleidt, ondersteunt en helpt Stegenga Uitvaartzorg u op een rustige, zorgzame en persoonlijke manier. Misschien heeft u vragen en wilt u advies, dan kom ik graag bij u langs, we nemen dan in alle rust uw uitvaartwensen door. Ik geef u informatie over de mogelijkheden en over de invulling daarvan.

Uw wensen kunt u vastleggen in het boekje “Wensen voor mijn uitvaart” dat u gratis van mij ontvangt. Ik beantwoord graag uw vragen: 06 103 99 043 of info@stegengauitzaartzorg.nl

Crematoria in Leeuwarden

Crematorium Goutum

Net buiten Leeuwarden in het prachtige dorp Goutum ligt het crematorium waar generaties stadsgenoten afscheid hebben genomen van hun geliefde. De ruimtes stralen waardigheid uit en geven de bezoekers een comfortabel gevoel van geborgenheid. Het uitvaartcentrum heeft maar liefst acht opbaarkamers die elk uur van de dag bezocht kunnen worden. U kunt afscheid nemen van uw dierbare op het moment dat u het beste uitkomt. Dit crematorium is geschikt voor zowel kleine als grote groepen. Heeft u speciale wensen dat is daar in overleg alle ruimte voor. De medewerkers zijn er om u te steunen en denken graag met u mee.

Crematorium Andringastate

Aan de rand van Leeuwarden ligt Andringastate, het crematorium biedt meerdere ruimtes waar een sfeervol afscheid mogelijk is. Voor kleine groepen is er het koetshuis of de hooimijt. Worden er meer mensen verwacht dan heeft de aula ruimte voor 200 zitplaatsen. De koffiekamer is geschikt voor een condoleance vooraf of als ruimte voor na de uitvaartbijeenkomst. Het is voor families mogelijk om de overledene te begeleiden naar de crematieoven, in een respectvolle omgeving kunt u tot op het laatste moment liefdevol afscheid nemen.

Begraafplaatsen in Leeuwarden

In Leeuwarden vinden per jaar iets minder dan 300 begrafenissen plaats. De stad heeft twee gemeentelijke begraafplaatsen: de Noorder- en de Huizumerbegraafplaats. Ook is er een algemene begraafplaats aan de Harlingerstraatweg genaamd Vitushof.

Verder zijn er enkele gesloten begraafplaatsen waaronder  “De oude stadsbegraafplaats” vlakbij het Rengerspark aan de Spanjaardslaan. Na ongeveer 50.000 begrafenissen werden na 1919 geen nieuwe graven meer aangeboden en in 1969 was de uiteindelijke sluiting, de begraafplaats is tegenwoordig een rijksmonument.

Stadsbegraafplaats

Begraafplaats Vitushof

begraafplaats in de herfstEerder was Vitushof een rooms-katholieke begraafplaats aangelegd in opdracht van de Bonifatius- en de Dominicusparochie. Sinds 2010 is Vitushof een algemene begraafplaats.

Naast begraven is er ruimte voor het bijzetten van een urn in een graf of in de urnenmuur. Bovendien kunt u hier as van de overledene verstrooien op een speciaal aangelegd veld.   

Vitushof is een bomenrijke begraafplaats aan de rand van de stad. Na een grote renovatie die in 2005 werd afgerond kreeg de klokkentoren van het oude Bonifatius-ziekenhuis een ereplaats bij de ingang. 

Tegenwoordig kunt u genieten van een groene omgeving waar het rustig en waardig is. Op deze algemene begraafplaats aan de Harlingerstraatweg in Leeuwarden kan iedereen een plekje reserveren voor zijn laatste rustplaats. Zo nodig kan ik u daarbij helpen.

Huizumer begraafplaats

KerkDe Huizumer begraafplaats is een gemeentelijke begraafplaats in Leeuwarden. Het kerkhof, rondom de kerk waar al meer dan driehonderd jaar wordt begraven, was vol 1969. Wel was er voldoende ruimte naast het kerkhof, de gemeente Leeuwarden nam het eigendomsrecht van deze begraafplaats over van de Nederlands Hervormde Kerk.

Tegenwoordig wordt er in Huizum nog regelmatig begraven. De aula op de begraafplaats wordt gebruikt als ruimte om te condoleren en als start van de begrafenisplechtigheid.

De Dorpskerk Huizum heeft een brochure met informatie over de Huizumer begraafplaats, in de zomer kunt u deelnemen aan georganiseerde rondleidingen langs graven van diverse bekende Leeuwarders waaronder de winnaar van de Elfstedentocht van 1929. Ook ziet u enkele oorlogsgraven, op vier mei is er nog steeds een stille tocht langs deze graven tijdens de dodenherdenking.

Noorderbegraafplaats

BegraafplaatsDe begraafplaats aan het Schapendijkje bestaat sinds 1919 toen de eerste graven werden verkocht door de gemeente Leeuwarden. Geheel in tegenstelling tot de “De oude stadsbegraafplaats” die in Engelse landschapstijl aangelegd was is de Noorderbegraafplaats een kind van het nieuwe zakelijk bouwen met rechte paden en strakke velden.

Dit is de grootste begraafplaats van de gemeente Leeuwarden. Er is een Islamitisch deel op de begraafplaats en een veld speciaal voor levenloos geboren kinderen. Bovendien vindt u er een strooiveld, urnentuin en urnenmuur. Het Erehof voor gesneuvelde militairen uit de Tweede Wereldoorlog is nog niet zo lang geleden gerestaureerd, het indrukwekkende beeld van de huilende vrouw vindt u op het graf van twee slachtoffers van een bombardement in 1942.

Op de Noorderbegraafplaats kunt u in overleg zelf de plaats voor een graf kiezen. Neem hiervoor contact op met de Gemeente Leeuwarden.