Over Tabitha Stegenga

TabithaIk ben opgegroeid in een gezin waar goed voor elkaar zorgen belangrijk was. Dat zorgen en omzien naar elkaar heb ik altijd meegenomen in mijn leven. Ik woon en werk met veel plezier in onze prachtige provincie. 

Na mijn opleiding tot uitvaartverzorger ging ik aan het werk bij een bekende uitvaartvereniging in Friesland. Daar heb ik het vak geleerd en ervaring opgedaan, ik kreeg alle tijd om me te ontwikkelen en te verdiepen. Vele families heb ik mogen begeleiden waarbij iedereen het afscheid op zijn eigen manier vorm gaf. Ruimte geven aan die eigenheid is basis van een uitvaart die past bij de wens van de overledene en de nabestaanden.

Toen het er tijd voor was heb ik de beslissing genomen om mijn eigen uitvaartbedrijf te starten: Stegenga Uitvaartzorg. Ik kan alle aandacht schenken aan de mensen die mijn hulp inroepen. We nemen de tijd die nodig is voor het afscheid van een dierbare. Zo kan verdriet plaatsmaken voor een liefdevolle herinnering.

Uitvaarten zijn altijd bijzonder

Het vertrouwen dat ik krijg om mensen bij te staan in de emotionele periode rondom de uitvaart maakt mijn werk bijzonder en intens. Wanneer de verhalen komen, krijg ik meer en meer een beeld van hoe de overledene in het leven stond en wat de wensen van de nabestaanden zijn. Tranen vloeien, gedachten stromen, en soms is er ruimte voor een lach.

Ik luister, begeleid en adviseer om mogelijkheden te combineren tot een hartverwarmend persoonlijk afscheid. Ik sta open voor alle, leefstijlen, culturen en levensovertuigingen waardoor mijn werk bijzonder is en blijft.