Over Tabitha Stegenga

Tabitha uitvaartIk ben opgegroeid in een gezin waar goed voor elkaar zorgen belangrijk was. Dat zorgen en omzien naar elkaar heb ik altijd meegenomen in mijn leven. Ik woon en werk met veel plezier in onze prachtige provincie. 

Na mijn opleiding tot uitvaartverzorger ging ik aan het werk bij een bekende uitvaartvereniging in Friesland. Daar heb ik het vak geleerd en ervaring opgedaan, ik kreeg alle tijd om me te ontwikkelen en te verdiepen. Vele families heb ik mogen begeleiden waarbij iedereen het afscheid op zijn eigen manier vorm gaf. Ruimte geven aan die eigenheid is basis van een uitvaart die past bij de wens van de overledene en de nabestaanden.

Toen het er tijd voor was heb ik de beslissing genomen om mijn eigen uitvaartbedrijf te starten: Stegenga Uitvaartzorg. Ik kan alle aandacht schenken aan de mensen die mijn hulp inroepen. We nemen de tijd die nodig is voor het afscheid van een dierbare. Zo kan verdriet plaatsmaken voor een liefdevolle herinnering.

Uitvaarten zijn altijd bijzonder

Het vertrouwen dat ik krijg om mensen bij te staan in de emotionele periode rondom de uitvaart maakt mijn werk bijzonder en intens. Wanneer de verhalen komen, krijg ik meer en meer een beeld van hoe de overledene in het leven stond en wat de wensen van de nabestaanden zijn. Tranen vloeien, gedachten stromen, en soms is er ruimte voor een lach.

Ik luister, begeleid en adviseer om mogelijkheden te combineren tot een hartverwarmend persoonlijk afscheid. Ik sta open voor alle, leefstijlen, culturen en levensovertuigingen waardoor mijn werk bijzonder is en blijft.

Als uitvaartverzorger ben ik verantwoordelijk voor het organiseren en afstemmen van alle aspecten van een begrafenis of crematie. Ik zorg voor een waardig afscheid en ondersteun de nabestaanden tijdens deze moeilijke tijd.

Mijn werkzaamheden kunnen onder meer omvatten:

  • Het regelen van de administratieve zaken, zoals het verkrijgen van de overlijdensakte, het regelen van de benodigde vergunningen en het opstellen van de rouwkaarten.
  • Het verzorgen van de overledene, inclusief het wassen, kleden en opbaren van het lichaam.
  • Het regelen van de uitvaartlocatie, zoals de kerk of aula, en het regelen van de benodigde voorzieningen, zoals de stoelen en het geluidssysteem.
  • Het organiseren van het vervoer van de overledene, bijvoorbeeld van het mortuarium naar de uitvaartlocatie.
  • Het adviseren van de nabestaanden over de keuze van kist, bloemen, muziek en andere details van de uitvaart.
  • Het verzorgen van de catering en het regelen van eventuele andere diensten, zoals een fotograaf of rouwvervoer.
  • Het begeleiden van de nabestaanden en het bieden van ondersteuning en troost in de moeilijke tijd na het overlijden van een dierbare.


Logo stegenga uitvaartzorg
Aagesloten bij het landelijke Meander netwerk