Tabitha uitvaartOmzien naar elkaar

Ik ben opgegroeid in een gezin waar goed voor elkaar zorgen belangrijk was. Dat zorgen en omzien naar elkaar heb ik altijd meegenomen in mijn dagelijks leven, zo ook in mijn werk.

In de jaren dat ik uitvaartverzorger ben, heb ik vele families mogen begeleiden waarbij iedereen het afscheid op zijn eigen manier vorm gaf. Ruimte geven aan die eigenheid is basis van mijn werk. Uitgangspunt is altijd om een uitvaart te organiseren die past bij de keuzes van de overledene en de nabestaanden. Familie en vrienden kunnen op die manier afscheid te nemen in een sfeer die bij hen past.

Uitvaarten zijn altijd bijzonder

Mensen bijstaan in de emotionele periode rondom de uitvaart maakt mijn werk bijzonder en intens. Al snel komen de verhalen en krijg ik een beeld van hoe de overledene in het leven stond.  Tranen vloeien, gedachten stromen, en soms is er ruimte voor een lach. Ik luister vooral, meer is er op dat moment niet nodig. Er is tijd genoeg om horen wat de wensen van de nabestaanden zijn.

Als het zover is adviseer ik over de mogelijkheden om tot een hartverwarmend persoonlijk afscheid te komen. Als uitvaartverzorger ben ik verantwoordelijk voor het organiseren en afstemmen van alle aspecten van een begrafenis of crematie. Ik zorg voor een waardig afscheid en ondersteun de nabestaanden tijdens deze moeilijke tijd. Ik sta open voor alle, leefstijlen, culturen en levensovertuigingen waardoor mijn werk bijzonder is en blijft.

Mijn werkzaamheden omvatten onder meer:

  • Het regelen van de administratieve zaken, zoals het verkrijgen van de overlijdensakte, het regelen van de benodigde vergunningen en het opstellen van de rouwkaarten.
  • Het verzorgen van de overledene, inclusief het wassen, kleden en opbaren van het lichaam.
  • Het regelen van de uitvaartlocatie, zoals de kerk of aula, en het regelen van de benodigde voorzieningen, zoals de stoelen en het geluidssysteem.
  • Het organiseren van het vervoer van de overledene, bijvoorbeeld van het mortuarium naar de uitvaartlocatie.
  • Het adviseren van de nabestaanden over de keuze van kist, bloemen, muziek en andere details van de uitvaart.
  • Het verzorgen van de catering en het regelen van eventuele andere diensten, zoals een fotograaf of rouwvervoer.
  • Het begeleiden van de nabestaanden en het bieden van ondersteuning en troost in de moeilijke tijd na het overlijden van een dierbare.
Meer weten over de uitvaart


Logo stegenga uitvaartzorg
Aagesloten bij het landelijke Meander netwerk
Call Now Button